Driving directions

Aktivnosti

Bilo da Split posjećujete u jesen, zimu, proljeće ili ljeto, avantura Vas očekuje.
Ljeti uživajte sunčajući se i plivajući na jednoj od najboljih i najčišćih splitskih plaža, plaži hotela Radisson Blu Resort, Split. Također, grad nudi i obilaske, široku ponudu domaćih i stranih vina, obilaske barova (bar crawls), panorama vožnje brodom, kao i dnevne izlete jahtom na obližnje otoke. Uživajte u aktivnom noćnom životu grada uz glazbu uživo, festivale i sjajnu atmosferu.

Jesensko razdoblje iskoristite za aktivnosti u prirodi. Planinarite ili vozite bicikl po Marjanu i Mosoru, ili iskoristite prekrasno jesensko sunčano vrijeme za odmaranje na terasi ili plaži. Posjetite lokalne trgovine umjetnina, uzmite obilazak Dioklecijanove palače ili samostalno istražujte centar Splita.

U zimskom razdoblju ne propustite posjetiti godišnji Božični sajam na Rivi, ili kušati izvrsna lokalna vina. Probajte lokalnu kuhinju u Dioklecijanovoj palači, otiđite u obilazak grada, ili posjetite obližnje gradove poput Solina (Salona), Omiša ili Klisa.

Događaji:
Ožujak:
GAST 07.03. - 11.03.2012.

Travanj:Croatia Boat Show 17.04. - 22.04.2012.
Kao dokazano najveća, najbolje organizirana i najljepša priredba te vrste u regiji, Croatia Boat Show je impresivna pozornica za inozemnu i hrvatsku nautičku industriju, od gradnje i opremanja brodova za razonodu svih vrsta i veličina, do proizvođača motora i opreme, te najraznovrsnijih usluga i stvari za ljubitelje plovidbe i mora.

Svibanj:
Međunarodna veslačka regata Sv. Duje 07.05. - 07.05.2012.
Povodom fešte svetom Duji, Split je domaćin dviju veslačkih regata: Studentske regate i Utrke legendi. Studentska regata se održava na na regatnoj stazi u Spinutu dužine 1000 metara, a Utrka Legendi u gradskoj luci na dužini od 220 metara. Na Studentskoj regati, natječu se veslači hrvatskih i inozemnih sveučilišta, među kojima su posade Oxford i Cambridge; a Utrka legendi je natjecanje legendi Oxforda i Cambridgea i hrvatskih olimpijskih legendi.

Lipanj:
Festival uličnih zabavljača 15.06. - 06.07.2012.
Klaunovi, žongleri, akrobati iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Francuske odjeveni u egzotičnu odjeću privlače pozornost mnogobrojne publike svojim atraktvnim nastupima.

Srpanj:
Dioklecijanova straža sa smjenom straže 01.07. - 01.09.2012.
Svakim danom
15.00h Peristil
Smjena straže se održava svaki dan u 15,00 sati u kojoj se pojavljuje car Dioklecijan sa šest vojnika kojom prilikom car Dioklecijan pozdravlja narod i drži prigodni govor, pozivajući goste u svoju Palaču.

Omiš
Festival dalmatinskih klapa 03.07. - 26.07.2012.
Festival postoji od 1967. godine. Podijeljen je na dane muške klape, ženske klape, dječje klape i pučkih pjevača. Uvelike je pridonio razvoju i njegovanju kulture a capella pučkog pjevanja, a skladbe koje su se tu po prvi puta izvele, postale su dio opće kulture dalmatinskog čovjeka te se mnoge pjevaju i danas.

Splitsko ljeto 14.07. - 14.08.2012.
Splitsko ljeto je festival scenske umjetnosti s dugom tradicijom. S vremenom se mijenjao i prilagođavao modernom dobu pa danas osim opera i drama prikazuje jazz koncerte i izložbe. Za ljetnih mjeseci grad Split postaje velika pozornica jer se brojne predstave održavaju na otvorenim trgovima poput Peristila, Pjace, Carrarine poljane ili pak u Dioklecijanovim podrumima, tvrđavi Gripe, Meštrovićevoj galeriji i Kašteletu. Osim organiziranih predstava, često se po ulicama Splita izvode i spontana okupljanja uz pjesmu, glumu i ples u kojima često sudjeluju i građani.

Kolovoz:
Sinj
Sinjska alka 05.08. - 05.08.2012.
Svake prve nedjelje u mjesecu kolovozu, kao obljetnica pobjede nad turskim osvajačima, u Sinju se održava hrvatska viteška igra – Alka. Alkari odjeveni u starinske nošnje se nadmeću u pogađanju alke kopljem i pobjeđuje onaj tko nakon treće trke skupi najviše bodova.

Omiš
Gusarska bitka 18.08. - 18.08.2012.
Rekonstrukcija gusarske bitke. Nakon mimohoda, kostimirani korčulanski, kliški i omiški gusari ukrcaju se na drvene jedrenjake i bitka otpočinje! Zabava se nastavlja izvedbom bojnog plesa "Moreška" i na gradskim ulicama proteže dugo u noć...

Dani Dioklecijana 19.08. - 23.08.2012.
Ova kostimirana zabavno glazbena manifestacija predstavlja povijesni spektakl koji će na vjerodostojan način prikazati vladavinu cara Dioklecijana u gradu Splitu sa svim bitnim obilježjima tog razdoblja.
Ove dane Split će zakoračiti u vrijeme kada je gradom koračao slavni rimski car Dioklecijan. Na ulicama i trgovima će se postrojiti rimske legije; car Dioklecijan će se zajedno sa povorkom rimskih legija kočijama dovesti od Rive do Peristila gdje će pozdraviti okupljene; predstavit će se Dioklecijanovi suvladari i obitelj, a gradom će se moći čuti zvuci fanfara, bubnjara, rimske glazbe…Sve će to upotpunit ulični zabavljači na trgovima i ulicama užeg centra Splita, bogata gastro ponuda jela i pića iz doba cara Dioklecijana, kostimirana skupina udruge Plemenitaši, bogati koncertni i plesni program, programi za djecu s motivom cara Dioklecijana te mnoštvo u tunikama i togama.

Rujan:
SoftCom 2012 11.09. - 13.09.2012.
Međunarodna konferencija o telekomunikacijama, softveru i računalnim mrežama čiji je organizator Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu svake godine okuplja hrvatske i inozemne stručnjake iz ovih područja.

Mrdujska regata, regata krstaša 28.09. - 30.09.2012.
Svake godine održava se poznata Mrdujska regata koja je osnovana 1927. godine, dobivši status jedne od najstarijih u Europi. Regatu tradicionalno organizira Jedriličarski klub Labud.
Ime je dobila otočiću Mrduji koji joj je okretište na relaciji Split - Mrduja - Split.

Listopad:
Interstas 12.10. - 15.10.2012.
Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza na kojoj se prikazuju filmovi izvan konkurencije čija je tematika zaštićena baština, vjerska, te ekološkog, dokumentarnog i znanstveno-istraživačkog karaktera.

Saso 24.10. - 28.10.2012.
Sajam drvne, metalne industrije, graditeljstva, alata, strojeva i opreme.
Sajam obrtništva i male privrede.
Sajam eletrotehnike, energetike i telekomunikacija.

Prosinac:
Božićno-novogodišnji sajam - Splitska riva 02.12. - 29.12.2012.
Splitska Riva bit će mjesto brojnih zabavnih blagdanskih događanja, s desetak zabavno glazbenih programa za djecu i odrasle, koncerata, klapskih nastupa, promenada mažoretkinja, te drugih zanimljivih događanja poput degustacija raznih proizvoda, pijenja kuhanoga vina, ispijanja kvalitetnih kava.

 

 

Radisson Blu Resort, Split 
43.502931 16.470823